torstai 23. heinäkuuta 2009

Missä asennossa nukut kultasi kanssa?

San Fransicosta kotoisin oleva kirjailija ja toimittaja Evany Thomas on julkaisut uusimman kirjansa The Secret Language Of Sleeping, joka on suomeksi Nukkumisen salainen kieli. Kyseinen teos sisältää 39 erilaista nukkuma-asentoa. Jokainen asento sisältää kaksi ihmistä ja erilaiset asennot kertovat suhteen laadun, parin luonteen ja suhteen dynamiikan.

Yksikään asento ei välttämättä ole täsmällinen vastakohta asennolle, jossa pari nukkuu, mutta erilaisia asentoja ja niiden kuvaamia asioita voi helposti yhdistää. Erilaiset asennot on jaettu neljään eriryhmään. Aurinko, meri, tuuli ja puu.

Aurinkoasennossa pari muodostaa joko lusikan, ison tai pienen c:n tai heimlich- otteen. Kasvot omat samaan suuntaan ja kehot ovat kutakuinkin samassa asennossa. Asento kertoo lämmöstä ja auttamisalttiudesta.

Tuuliasennossa, esimerkiksi vetoketjussa parit loksahtavat hyvin yhteen ja ovat kietoutuneet hyvin yhteen. Asento kertoo hyvästä kemiasta niin henkisesti kuin fyysisestikkin.

Meriasennoissa parin ruumiit koskettavat toisiaan samasta kohtaa ja muodostavat ikään kuin peilikuvan toisistaan. Asento kertoo tyytyväisyydestä parisuhteessa ja työssä.

Puuasennot ovat useimmiten hankalia ja ilmaisevatkin sen takia kykyä luoda kauneutta, tehdä kompromisseja ja kykyä kääntää haasteet voitoksi.

Niinpä siis kaikki nyt tutkimaan nukkuama-asentojanne, niin me kaikki voimme oppia jotain uutta itsestämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti